Gondelvaart

Ruim 25 duizend bezoekers zullen vanavond langs de Giessen staan, om de tweejaarlijkse Gondelvaart te bezichtigen. De Oranjevereniging Giessen-Oudekerk is er maar druk mee geweest: zoveel voorbereiding voor het verkrijgen van bakken, sleepboten, aggregaten enzovoorts. Ongekend veel materiaal was weer nodig, maar wellicht nog belangrijker: de onmisbare steun van de vele vrijwilligers en bedrijven.

De bereidheid om daadwerkelijk bij te dragen is gelukkig altijd groot. De organisatie heeft mij verzekerd: het belooft weer een prachtig spektakelstuk te worden met gelukkig ook heel feeërieke taferelen erbij. Met 22 deelnemers zal het publiek dan ook zeker niet teleurgesteld gaan worden.

Ik zelf zit dit jaar ook op een boot. Met ongeveer 140 man, waaronder een grote groep doven (o.a. van de dovenvereniging van Gorinchem). Onder de bezielende leiding van Barry Vogelaar is er gegarandeerd minstens zoveel sfeer (en-) verlichting. Zoals altijd zijn er een aantal collega’s die de boot afhouden, ik echter wil de boot niet missen! Natuurlijk, het zal soms zeer intensief zijn, rijker worden we er niet van, maar “teenentander” wordt gecompenseerd met wijn-wijn-wijn. Pas na een week zullen wij het (zinkende?) schip verlaten. Overigens; wij varen met een heuse prinses!! Mocht u ons zien: we wuiven terug!

Om maar eerlijk van wal te steken: U zult ons niet op de Giessen zien. Ik ga als tolk mee op een Moezelreis, met de MPS Prinses Juliana door Duitsland, Luxemburg en Klein Zwitserland. Een unieke combinatiereis over de Moezel en Saar met een vleugje Rijn-rijn-rijn. We koersen langs de steile wijnbergen, sprookjesachtige bossen en begroeide bergflanken. Onderweg  bezoeken we onder andere Cochem, Bernkastel en de prachtige stad Trier. Steevast word ik door de groep letterlijk en figuurlijk in de boot genomen; ik ben benieuwd wat het reisgezelschap nu weer voor me in petto heeft. U hóórt het! Ahoy!