Lenteliefde

“Het flonkert, het flikkert,…. het is klaar”. Meer dan vier miljoen getuigen zien de schitterende liefdesverklaring van Geert van Boer Zoekt Vrouw. De zon schijnt weer in zijn leven. Op deze dag lijkt het bijna voor iedereen lente. Zelfs voor Ada; Toch?

De dag waarop Geert de liefde verklaarde aan Hettie was ook de dag waarop Wout Gorree van de Werkgroep Weidevogels in Schelluinen het eerste kievitsei vond. Dat kan geen toeval zijn! Met de vondst van dit ei is het weidevogelseizoen 2015 begonnen, waarmee de kievit ons lijkt te willen zeggen dat ook de natuur aan een nieuw hoofdstuk toe is: De winter is voorbij; Het is lente!

35 jaar geleden werd ook mijn nestje met vlijt in Schelluinen gebouwd. Wat mijn ouders niet lukte, lukte moeder Kievit wel: Direct met deze geboorte-aankondiging begon Schelluinen te ontdooien. Menigeen pakte z’n stalen ros en kwam in beweging. In de plaatselijke kerk verkondigde Dominee Wessels naar hartelust over een nieuw begin. Ondertussen stroomde het terras van Arie van der Stelt vol met bibberende witbierdrinkers, wachtend op de eerste zonnestralen. De rest van het dorp vertrok met gepaste trots richting het strand.

Ook Bertie vernam wat er gaande was en voelde dat het tijd werd voor een keuzemoment. “Bij die voel ik me het meest op mijn gemak”. De passie spat er op een andere manier af dan bij Geert, maar het was lente in de ogen van Esther. Op ieder potje past een dekseltje en dat is fijn om te zien. Ik zie uit naar de beelden van de citytrip. Even weg van de boerderij: samen wakker worden, de dag breken door het tikken van een eitje. Ik hoop dat met moeder Kievit, Geert en Bertie wij allemaal een mooi nieuw hoofdstuk ingaan. Ik wens iedereen dan ook een bloeiende lente!