Partijtje

Wat hebt u gestemd? Afgelopen woensdag mochten we weer. Kiezen voor de Provinciale Staten en Waterschap. Er is gewonnen en verloren. Op naar de volgende verkiezingen. Of: op naar een nieuw politiek schandaal?

Provinciale Staten en Waterschap. Het staat heel kundig, maar ik weet nauwelijks wat ze doen en volgens mij de voormannen van de ‘grote’ partijen zelf ook niet. Die waren vooral erg druk bezig om met mooie praatjes zieltjes te winnen. Scherpe debatten, strak in pak. Mooie, eerder bedachte one-liners om je concurrent klem te zetten. Wat ik op tv zag was boeiend, maar dan voor mij als communicatie-fetisjist: een prachtig communicatie spel. Inhoudelijk trap ik er niet meer in. Sowieso; die tv-spotjes en al het andere verkiezingsmateriaal: wat mocht het allemaal weer kosten? En wat was het allemaal droog en stoffig! Daarbij: Hoeveel partijen hun boodschap ook voor doven toegankelijk maakten? NUL! Ja het klopt: De stem van doven hoor je zelden, maar ze horen er wel bij! Wat had ik e.e.a. graag vertaald!

Trouwens; Wordt u blij van de zendtijd voor politieke partijen? Ik niet. Dan kies ik liever voor amusement op de publieke omroep (voor zover dat nog kan). Bijvoorbeeld ter voorbereiding op deze verkiezingen een politiek waterspel kunnen doen! Samen spijkers op laag water zoeken. Bij wie is de emmer het snelst vol? Wie draagt het meeste water naar de zee? Ik stel me voor hoe het kapsel van Geert (en dan bedoel ik niet boer Geert) eruit ziet na een hevig watergevecht met Samsom. Willem-Alexander in de jury of als spelleider. Verder suggereer ik ‘Ik hou van Zuid-Holland’ als variant met lokale meezingers en weetjes over onze mooie provincie. Dialect raden. Politici die geen ‘ja’, ‘nee’ of ‘eh’ mogen zeggen. Een kijkcijferkanon met “een fractie” meer kijkcijfers dan kiezers. Ik stem voor!