Coaching

Wat is coaching

Coaching is een intensievere vorm van begeleiding, met als doel om kennis en vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen. Coachen vergroot het zelflerend vermogen van de klant. Het is geen onderwijzen, maar leren bevorderen. Coaching werkt doelgericht, inspirerend en motiverend. Door de klant doorlopend op professionele wijze een spiegel voor te houden en te voorzien van constructieve feedback helpen wij u bij het vinden van antwoorden om goed, beter of prettiger te functioneren. Op deze manier worden persoonlijke-, maar ook organisatiedoelstellingen makkelijker en met meer voldoening behaald.

Doel van coaching

De essentie van goed coachen is het opbouwen van (zelf)bewustzijn, vergroten van inzicht en verantwoordelijkheidsbesef. Hierbij slaan we een sterke brug tussen de kwaliteiten van een individu in wisselwerking met diens behoeften, wensen en verwachtingen en die van zijn omgeving.

Voorbeelden van coaching

  • Een filiaalhoudster van een communicatiebureau, wilde graag meer autoriteit verwerven ten aanzien van haar medewerkers en haar opdrachtgevers.
  • Een kersverse adjunct directeur in de non-profitsector wilde begeleiding bij het invullen van zijn nieuwe functie, en zijn ontwikkeling van financieel specialist naar generalist.
  • Een vrouw werd zwaar overspannen en wilde leren nee-zeggen, grenzen stellen, een geschikte baan vinden en een leuke vriendin.
  • Een man had het gevoel een doel in zijn leven te hebben en geen richting te kunnen geven aan zijn toekomst.
  • Een leidinggevende werd voor de tweede maal overspannen en wilde onderzoeken hoe het nu weer zo ver had kunnen komen, en wat zou helpen om een volgende keer te voorkomen.