Sport; Laten we wel sportief blijven!

Sporten is gezond. Sporten verbroedert. Hmpff… Ik hoor vooral oerwoudgeluiden, gerinkel van dubieuze kassa’s, geluiden over doping, scheldpartijen op Joden en homo’s. Als de scheids iets niet zag, is t vooral een sport om hem te bedotten. En laten we eerlijk zijn: keek jij naar darten voordat je Barney kende? Naar de Grand Prix voor je van Max had gehoord?

Er is alleen zoveel sport te zien! Neem het EK, ik wist niet voor wie ik was, dus wisselde ik steevast bij de tweede helft. Dagenlang voetbal op mn netvlies. Voorbeschouwing, nabeschouwing… Voetbal is geen spelletje meer, eerder oorlog in korte broekjes! Het enige wat ik eigenlijk onthouden heb van het EK, was het balgevoel van de Duitse voetbalcoach Joachim Löw. Tal van camera’s legden zijn gekrab, gejeuk en gepeuter vast..

EK Atletiek. Daar had ik net iets meer mee, maar voordat ik goed en wel doorhad wie er in de oranje bolletjestrui zou gaan springen, fietste de Tour er al doorheen. Ook hier weer een massa aan magere mannetjes. Uuuuuuurenlang kijken naar kerels met bellen. Geen haar op m’n benen die er ook maar aan denkt…. Enorm knap, maar ik word er al moe van als ik er naar kijk. Een wielrenner die doping ontkent, ik trapper niet meer in.

Natuurlijk; ieder het zijne, maar er is momenteel wel erg veel sport in de media. Ik zie op tegen de zomerspelen! Naast de vele sportprogramma’s worden ook nieuws- en actualiteitenprogramma’s nog eens met sport gevuld. Overdaad schaadt. Ik haak een beetje af, maar ben ik daarin dan echt de enige? Overal sport. Op tv, in de krant, op de radio… er is geen ontkomen meer aan! Ik ben het inmiddels zat en heb ten einde raad m’n hardloopschoenen maar gezocht. Heerlijk even geen sport. Heerlijk even sporten.